Over Rene

Wie is Rene

Ik ben René, geboren in Namibië en opgegroeid in Zuid-Afrika.

Sinds 1995 woon ik in Nederland.

Ik ben getrouwd en we zijn gezegend met een prachtige zoon(12)


Ik ben een doorzetter, houdt van tuinieren, wandelen en om een heerlijk partij golf te spelen met mijn man en zoon. Ik ben geduldig en zorg graag voor een veilig pedagogisch klimaat en werk vanuit een christelijke levensovertuiging.


Mijn christelijke levensovertuiging zie je terug in mijn handelen als kindercoach. Ik bid voor iedere sessie voor wijsheid en inzicht zodat HIJ door mij heen gaat werken. Ik geloog dat bij God alle dingen mogelijk zijn en dat Hij ons graag wilt helpen het beste uit ons naar voren te halen om anderen te helpen.

Filippenzen 1:6Wat doet een kindercoach?

Een kindercoach biedt hulp aan kinderen, tieners én hun ouders als er een vraag is over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van een kind. Het is een praktische, laagdrempelige en kortdurende vorm van hulp.

Als een kind moeite heeft met bepaalde emoties of in een moeilijke periode zit, kan een kindercoach uitkomst bieden. Bijvoorbeeld bij het aanleren van sociale vaardigheden of het omgaan met gevoelens.

Ik ga samen met het kind op ontdekkingsreis en help het kind zelf een oplossing te vinden voor de obstakels in zijn of haar ontwikkeling. Door gebruik te maken van een aantal methodieken komt het kind spelenderwijs tot praten en ontdekt hij of zij wat anders kan. Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen karaktertrekjes en inzichten.

Het is dan juist mooi als kindercoach om het kind zelf te zien ontdekken en zelf sprongen te zien maken. Het kind mag zelf vertellen wat hij of zij gedaan heeft en krijgt de ruimte om het nieuwe aangeleerde gedrag thuis toe te passen. Spelenderwijs leer ik het kind beter kennen, geheel op zijn of haar tempo.

Dit kan bijvoorbeeld doormiddel van een methodiek, te tekenen of te kleien.

Zo kan ik op een ongedwongen en ontspannen wijze het kind beter leren kennen en bouwen we een band op. Het kind neem mij mee in zijn of haar wereld. Die wereld gaan we verkennen en zo komen we erachter wat het kind nodig heeft om weer te kunnen zijn wie hij of zij is en zijn ze krachtiger en zelfstandiger om obstakels op te lossen. Op deze wijze is het kind veel blijer en de klas profiteert er ook van.